Schoolprojecten

Prioriteiten op onze school

Elk jaar kiest de school een aantal prioriteiten. We kiezen ervoor om regelmatig een aantal onderwijsvernieuwingen met het hele team te implementeren en om een aantal werkpunten levendig te houden. Doorheen het schooljaar worden studiedagen georganiseerd over die prioriteiten of zitten we samen rond de tafel om onze aanpak op elkaar af te stemmen. Dit resulteert in onderwijs op maat van elk kind met de nodige aandacht voor hoofd, hart en handen.

Lees meer...

Sociale vaardigheden

Een schooldag zit vol sociale leermomenten. Sommige kinderen lijken hiervoor een zesde zintuig te hebben en weten spontaan hoe ze in allerlei situaties best reageren. Andere kinderen moeten dit stap voor stap leren. Doorheen de verschillende kleuter- en lagere klassen leren we de kinderen om zich bewust te worden van hun omgang met anderen en om die sociale vaardigheden ook toe te passen in de klas en op de speelplaats.

Lees meer...

Luizen, een netelig probleem

Vele kinderen en ouders hebben er reeds mee te maken gehad:luizen !
Vervelende kriebelbeestje die zich nestelen in het haar van groot en klein en die daar welig tieren. Ze bezorgen ons jeuk en het vraagt veel werk en tijd om ze te bestrijden en afdoend uit te roeien.
Het is goed om weten dat luizen altijd en overal bestaan, iedereen kan hiermee geconfronteerd worden, het heeft niets te maken met hygiëne, leeftijd, rang of stand… Het is wel nodig dat we proberen om aanwezigheid van luizen tegen te gaan.

 

Lees meer...

Gezond uit de veren!

Ben je een ochtendmens of een langslaper?  Een snurker of een stille dromer?  Een schaapjesteller of een dommelaar?  Eén ding is zeker: je hebt baat bij een stevig ontbijt! Bijna 20% van de kleuters in Vlaanderen neemt niet elke dag een ontbijt.  Er is dus nog werk aan de winkel!

Daarom organiseert de ouderraad elk jaar in het voorjaar een gezond ontbijt voor onze kinderen.  Ze kunnen dan aanschuiven aan een superlekker en uitgebreid ontbijtbuffet:  fruit, brood en sandwiches met allerlei beleg, speculoos, ontbijtgranen, fruitsap, melkdranken en yoghurt …

Lees meer...