Gezond ontbijt

Vorige week stonden de leden van de ouderraad alweer in voor een gezond ontbijt voor onze leerlingen.  Turnjuf Kim zorgde voor een sportactiviteit.  Alle leerlingen van de school leerden een dansje aan dat ze net voor het einde van de schooldag samen op de speelplaats uitvoerden.  De hevige wind zorgde echter voor een zwakke audio...

 

Het filmpje vind je HIER.

Dwars door Dendermonde 2018

Deze helden trotseerden de kou en liepen 1, 2,5 , 5 of 10 km bij Dwars door Dendermonde 2018.

Niet enkel de kinderen maar ook een aantal leerkrachten toonden zich van hun sportiefste kant!

groenten en fruit bij juf Mireille

De voorbije week werden we door de ouderraad verwend met een ontbijt.  In onze klas speelden we dan ook verder met gezonde groenten en fruit.  Zie foto's hier.

voorlezen bij juf Mireille

In de maart werden onze kleuters met 2 voorleesmomenten.  We kregen bezoek van de kinderen van Blijdorp die een verhaaltje hadden voorbereid.  Zij doen hun uiterste best om hun talenten te laten zien. Onze kleuters genieten met volle teugen.

Door de bib van Dendermonde werden we ook verwend met een voorleesmoment.  Aansluitend mochten we een vliegertje maken en wat was dat fijn.

Foto's zie hier.

piraten juf Mireille

Het piratenleven was heel indrukwekkend en liet een mooie herinnering achter bij de kleuters van juf Mireille.  Enkele foto's vind je hier.

Naar technopolis met 3KA en 3KB

Op dinsdag 13.03 gingen we naar technopolis in Mechelen. We hebben heel wat kunnen ontdekken...kijk maar naar de foto's!

Met mijn huisdier veel plezier!


Huisdieren in de visjesklas 3KA. Er gaan zeker nog foto's bijkomen want Flor (de vogel van Mae)komt nog op bezoek en ook de pupie van Lila en Jutte...Je kan hier al enkele foto's bekijken.

ROLLERLAND 2B

Vandaag zijn we met de kinderen van de onderbouw naar Rollerland geweest. De hele dag hebben we mogen spelen en rolschaatsen. Wat was dat reuzetof! Kijk hier maar naar onze foto's.

Carnaval - 2A

2 A vierde carnaval in stijl...

Nieuwsgierig hoe we verkleed waren?

Check this out!

Gedichtendag 2A

Ook wij deden mee aan gedichtendag. We tekenden een verhalend gedicht uit en gingen met onze mooie tekeningen het gedicht voorbrengen in de 3de kleuterklas...

De resultaten zie je hier.

Themaloze week in de visjesklas 3KA !

Themaloze week in de visjesklas! De week van 19 tot 23 februari werken en spelen we met wat de kleuters zelf aanbrengen...de juf speelt mee en brengt extra aanbod aan! Super tof! Meer foto's vind je hier!

klasfoto's februari 1 ka

Hier kan je zien hoe leuk het was in de maand februari,groetjes,juf Griet

Carnaval lagere school


De leerlingen van de lagere school vierden hun carnavalsfeest met heel wat opdrachten.  In groepjes gingen ze op zoek naar de leerkrachten die hen dan heel wat uitdagende opdrachten gaven.  Wegens de sneeuwvoorspelling werden heel wat binnenactiviteiten voorzien.

 

Heel wat foto's vind je hier.

carnaval in de Tuinwijk

De voorbije weken maakten onze kleuters een eigen pak voor carnaval.  Ze verkleedde zich in indiaan, clown, draak of prins(es).  Gisteren kregen we bezoek van de ballonnenclown.  Iedereen kreeg een gekke ballon.  Vandaag pronkten we door de straten in de buurt onder begeleiding van de politie.  De snoepjesworp was weer een succes.  Jong en oud werd getrakteerd op iets lekkers.  Enkele kiekjes zie je hier.

STEM zelf verf maken


Thema kunst sluiten we deze keer stemmig af. We voerden nog eens een onderzoekje uit.

--> Hoe wordt verf eigenlijk gemaakt...?

We vertrekken met een bekertje water. Al gauw komt aan bod dat verf wel dikker is dan water. Ziezo... de eerste uitdaging, maak het water dik.

Volgend probleem... Hoe kunnen we dit papje een kleur geven? Al snel werd er geëxperimenteerd met gras, crêpepapier, krijt, bloemblaadjes, potgrond, cacao, kurkuma, rode biet,... Met als resultaat, een papje met een kleurtje ;-)

Dit moesten we dan ook eens echt uittesten, dus maakten we er een mooi schilderijtje mee.

 

Voor meer stemmige-kunstfoto's klik hier.

2de lj B Poëzieweek

Tijdens de poëzieweek hebben we in de  klas vele gedichten gelezen.Ook mochten we in de kleuterklas van juf Eva gaan voordragen.Dat vonden we superleuk.Kijk maar naar de foto's.

Het vijfde leerjaar bereidde een heerlijk gedicht

Om de poëzieweek goed in te zetten, gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar aan de slag met recepten en maakten een heerlijk gedicht. De recepten vinden jullie hier.

Klimmen als een...., klauteren door .......,springen als.....

Het 1° leerjaar beklom de bergen, sprong in de diepte, klauterde op de rotswanden, en kroop zo behoedzaam mogelijk door de "laser" stralen. Zie foto's.

klasfoto's januari 1 ka juf Griet

Hier kan je al de foto's zien van de actn.van januari,groetjes ,juf Griet

klasfoto's januari 1KA.juf Griet

Hier kan je zien wat we allemaal gedaan hebben van actn. in de maand januari,groetjes,juf Griet

Meer artikelen...