3de leerjaar

 Sinttocht

Vrijdag 10 november gingen het 3de en 4de leerjaar op Sinttocht. Hieronder lees je wat meer info en kan je enkele foto's bekijken.

Volledig volgens ons jaarthema STEM, kregen de leerlingen de opdracht om thuis op zoek te gaan naar materiaal waar zij een bootje of parachute konden mee maken. Met het materiaal dat ze verzameld hadden, gingen ze in de voormiddag volledig zelfstandig aan de slag in de klas.

En wat een mooie en leuke resultaten...!

Toen we allemaal samen lekker (en) gezellig hadden gegeten in de klas, maakten we ons klaar om te vertrekken op die mysterieuze Sinttocht... Het enige wat we wisten, was dat we ons zelf in elkaar geknutselde bootje of parachute moesten gebruiken op de tocht. Al de rest was een verrassing. SPANNEND!

Zalig warm gekleed en met onze goede stapschoenen trokken we nieuwsgierig naar een centrale plaats. Vanaf deze plaats deden we met onze groep drie of vier verschillende tochtjes. We moesten op zoek gaan naar kaartjes en konden op deze manier de pijlen volgen. Op elke tocht moesten we ook enkele toffe opdrachten uitvoeren. Tijdens die opdrachten moesten we dus ook onze bootjes en parachutes testen. Dat was écht superleuk! Deden we deze opdrachten goed, kregen we een zwarte stip op ons gezicht. Zo zagen we er op het einde allemaal uit als echte zwarte pietjes!

We vonden het echt SINTASTISCH! Euh.. fantastisch! Foto's vinden jullie hier.

Groetjes,

De meesters en juffen van het derde en vierde leerjaar!

Technopolis onderbouw

Op donderdag 18 oktober kwam technopolis naar onze school.  Voor de kleuters, de onderbouw en de bovenbouw werd een voorstelling voorzien.  Het onderwerp van de onderbouw was 'water'.  De leerlingen waren erg geïnteresseerd en geboeid door deze spectaculaire proefjes.

De leerlingen waren echt in de STEMming!

Meer STEMmige foto's vind je hier.

 

hoekenwerk 3de lj

Vandaag mochten de leerlingen van het derde leerjaar zich uitleven in een hoekenwerk. Hierbij is samenwerken, bijleren en plezier maken de boodschap. Voor de eerste keer verliep dit wel al goed!

Zo moesten de leerlingen zich verdiepen in het programmeren/coderen en gingen aan de slag met geheimschrift... (dank je wel juf Caroline!)
Ook werden de tafels nog eens herhaald met een spelletje.
Verder was er een spelletje waarbij de leerlingen zinnen moesten maken, er werden gekke en grappige zinnen gemaakt!
In de rekenles hadden we het over coördinaten... dat moesten we nog eens bekijken met het spelletje zeeslag.  
Tot slot een STEMmig hoekje ;-) De leerlingen probeerden zelf een kompas te maken met een kurk, een naald en een magneetje... Dat lukte! Maar lukte het ook met andere materialen i.p.v. een naald??? Ze gingen op onderzoek met een tandenstoker, een rietje, een stukje zilverpapier en een stukje papier.

Meer foto's vind je hier.

Stedelijke academie voor woord, muziek en dans. 3de lj

Vandaag kregen de leerlingen van het derde leerjaar een proeflesje van de academie voor woord muziek en dans. We kregen les van enkele toffe juffen en een gekke meester. Het was een zeer leuk proeflesje. Ook de leerlingen waren erg enthousiast. Meer foto's vind je hier.

Namendans derde leerjaar

De start van een nieuw schooljaar. Elkaar een beetje leren kennen. Hoe kan dat ook beter dan er een dansje bij te doen? De leerlingen van het derde leerjaar deden daarom een namendans. Succes en plezier verzekerd. Meer foto's vind je hier.

Bodypaint 3A

Wij leerden in de klas wat bodypaint was en mochten eens lekker kliederen en kladderen op onszelf.

Echte kunstwerken schilderden wij op onze armen of benen.

Zo leuk!! Bekijk hieronder onze resultaten.

https://goo.gl/photos/mAzJffPrXyZswcTP9

Groetjes!!!

3A

sportdag 2de graad

Vrijdag 24 maart had de sportdag voor de tweede graad plaats in de sporthal van Dendermonde.  Onder leiding van de eigen juffen en meesters én een karatéleraar werden de leerlingen ondergedompeld in dans, voetbal, freerunning, karaté en multisport.

Iedereen gaf het beste van zichzelf.  Heel wat minder sportieve leerlingen verrasten ons met hun durf, doorzettingsvermogen en inzet.  Een dikke pluim voor iedereen!

foto's

Meer artikelen...