3de leerjaar

 Bastion VIII

Begin mei trokken we met het derde leerjaar naar Bastion VIII. 
Een super fijne maar ook zeer leerrijke uitstap. In de klas leerden we al over enkele waterplanten, die konden we nu eens goed bekijken.

Na de uitleg over de planten, kregen we een schepnetje en trokken we naar de vijver en de poel. We zochten zoveel mogelijk diertjes. Daarna hebben we deze diertjes eens goed bekeken. Samen met Jelle en een tabel zochten we uit welke diertjes we gevonden hadden.

Ook het zonnetje was van de partij! 
Meer foto's vind je hier.

muzo - gezichtsbedrog

 

Vrijdag was de muzoles iets anders dan anders. Deze keer kwam het luikje media aan bod. In de klas bekeken we heel wat leuke foto's, we onderzochten hoe ze gemaakt werden en waarom we soms een andere indruk krijgen.

Daarna mochten we zelf experimenteren met een fototoestel. Al snel merkten de leerlingen dat het toch niet zo eenvoudig is dan het lijkt.

Het was een leuke en leerrijke namiddag!

Meer foto's vind je hier.

Gezond ontbijt

Woensdag 14 maart konden we genieten van een gezond ontbijt en een uurtje beweging. In de klas leerden we dat ontbijten zeer belangrijk is. We leerden ook over de voedingsdriehoek en dat bewegen super gezond is. Dit hebben we samen goed toegepast.

Het heerlijk ontbijtje werd ons aangeboden door de ouderraad. DANK JE WEL.

Meet foto's vind je hier.

STEM activiteiten in de bib

Woensdag 21 maart mochten de leerlingen genieten van enkele stemmige opdrachten. We vertrokken 's morgens iets vroeger richting Dendermonde. Daar werden we opgewacht door 2 vriendelijke dames van de bib. De leerlingen konden daarna zelf op ontdekking en konden 10 opdrachten uitvoeren. Het was een leuke én leerrijke voormiddag.

Meer foto's vind je hier.

STEM zelf verf maken


Thema kunst sluiten we deze keer stemmig af. We voerden nog eens een onderzoekje uit.

--> Hoe wordt verf eigenlijk gemaakt...?

We vertrekken met een bekertje water. Al gauw komt aan bod dat verf wel dikker is dan water. Ziezo... de eerste uitdaging, maak het water dik.

Volgend probleem... Hoe kunnen we dit papje een kleur geven? Al snel werd er geëxperimenteerd met gras, crêpepapier, krijt, bloemblaadjes, potgrond, cacao, kurkuma, rode biet,... Met als resultaat, een papje met een kleurtje ;-)

Dit moesten we dan ook eens echt uittesten, dus maakten we er een mooi schilderijtje mee.

 

Voor meer stemmige-kunstfoto's klik hier.

bisterinkt

Schilderen met bisterinkt... het is eens wat anders.

Eerst maakten de leerlingen een schets van een gebouw uit de omgeving van onze school. Daarna werkten we met bisterinkt het schilderij af. Mooie resultaten van onze kleine kunstenaars ;-)

Meer foto's vind je hier.

stemmig speculaas bakken

Sintperiode... altijd fijn, maar deze keer ook leerrijk. Speculaas bakken en tegelijk onderzoeken waarom bepaalde ingrediënten zo belangrijk zijn. We testen het uit...

  • We maken speculaas volgens een origineel receptje;
  • zonder boter;
  • zonder bloem;
  • zonder eieren.
Het resultaat was duidelijk, al bij de bereiding van het deeg.
De originele koekjes waren meteen op, de andere bleven liggen... Dat zegt genoeg.

 

Meer artikelen...