Kleuters Tuinwijk

groenten en fruit bij juf Mireille

De voorbije week werden we door de ouderraad verwend met een ontbijt.  In onze klas speelden we dan ook verder met gezonde groenten en fruit.  Zie foto's hier.

voorlezen bij juf Mireille

In de maart werden onze kleuters met 2 voorleesmomenten.  We kregen bezoek van de kinderen van Blijdorp die een verhaaltje hadden voorbereid.  Zij doen hun uiterste best om hun talenten te laten zien. Onze kleuters genieten met volle teugen.

Door de bib van Dendermonde werden we ook verwend met een voorleesmoment.  Aansluitend mochten we een vliegertje maken en wat was dat fijn.

Foto's zie hier.

piraten juf Mireille

Het piratenleven was heel indrukwekkend en liet een mooie herinnering achter bij de kleuters van juf Mireille.  Enkele foto's vind je hier.

carnaval in de Tuinwijk

De voorbije weken maakten onze kleuters een eigen pak voor carnaval.  Ze verkleedde zich in indiaan, clown, draak of prins(es).  Gisteren kregen we bezoek van de ballonnenclown.  Iedereen kreeg een gekke ballon.  Vandaag pronkten we door de straten in de buurt onder begeleiding van de politie.  De snoepjesworp was weer een succes.  Jong en oud werd getrakteerd op iets lekkers.  Enkele kiekjes zie je hier.

juf Mireille voorleesweek

Tijdens de voorleesweek werden we verwend met verhalen, verteld door kinderen met een beperking.  Het was een zeer aangename ervaring. Verder werkten we in onze klas rond het boek: "opa viert feest".

Klik hier voor foto's.

1KT Koning Weer

We kregen hoog bezoek van Koning Weer! Alle weersomstandigheden kwamen aanbod tijdens het spelen in de hoeken, door de vele proefjes, tijdens de speeltijden,... 
Het weer heeft een volledig andere betekenis gekregen bij de kleuters! :) 
We gingen ook op uitstap naar Bastion VIII waar we leerden over de dieren en hun winterslaap. 
Foto's vinden jullie hier.

1KT Sint en piet

Helemaal in de ban van de Sint en zware piet, speelden alle kleuters druk het rollenspel na. 
Foto's vinden jullie hier.

Meer artikelen...